menu

In het onderwijs is een kanteling gaande. Het besef dat zelfinzicht en leren leren minstens net zo belangrijk zijn als kennis verwerven, dringt door. Dat vraagt wel dat we kinderen vroegtijdig helpen om te ontdekken wie ze zijn en hoe ze leren en ontwikkelen. Iets waar het gedachtegoed ‘Didactisch Coachen’ al jaren invulling aan geeft.

Het gedachtegoed is ontsproten aan het brein van Lia Voerman en Frans Faber. Met hun bedrijf V&F Onderwijs Consult hebben ze twaalf jaar handen en voeten gegeven aan didactisch coachen. In de klas, naast de leraar en leidinggevenden en samen met onderwijsorganisaties wordt een feedbackcultuur volgens Didactisch Coachen vormgegeven. Anne Marie Gielen werd in die periode ook gegrepen door het gedachtegoed, niet in de laatste plaats omdat het haar enorm had kunnen helpen in haar jonge jaren. In 2019 kreeg Anne Marie de kans om V&F Onderwijs Consult over te nemen van Lia en Frans. Om het vuur van vertrouwen dat Didactisch Coachen is door te geven en groter te maken.

Een overname in een groeimarkt dus. Dat brengt uitdagingen met zich mee. Want hoe vertel je het verhaal van V&F op een manier die past bij de organisatie én bij jou als nieuwe eigenaar? Hoe geef je arbeidsmarktcommunicatie en interne communicatie vorm? En bovenal: hoe blijf je het gedachtegoed voorop stellen en ontwikkelen? Vraagstukken waarbij ik via INOVA als sparringpartner mag optreden voor Anne Marie en de organisatie. Inmiddels hebben we de eerste stappen gezet. De huisstijl is vernieuwd, het verhaal is herijkt en nieuwe websites zijn in de maak. Het is een ontzettende mooie opdracht V&F met marketing en communicatie te helpen om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan hun verhaal.

Het is heel prettig om met Ivo samen te werken. Ivo luistert, stelt rake vragen, is doortastend en eerlijk. Ik kijk er naar uit om samen de visie van V&F / Didactisch Coachen verder vorm te geven.

Anne Marie Gielen

Directeur / Eigenaar, V&F Onderwijs Consult

Jullie interne en externe communicatie verbeteren op basis van een goed merkverhaal?