menu

Het bakkersverhaal van de Pieper

Het bakkersverhaal van de Pieper

Ooit lagen er in Blerick vijfendertig bakkerijen. 35! En tegenwoordig hangt het ervan af wie je het vraagt of het er één is of twee of drie. Pijpers Brood & Banket is er in ieder geval nog en hoe! Als je een van de zaken in Blerick of Boekend binnenloopt ervaar, zie, ruik en voél je kwaliteit. Kwaliteit die in 2022 al vijfentachtig jaar door het Pijpers bakkersbloed stroomt. Álle reden om het verhaal van deze bijzondere bakkerij boven water te halen en nét wat aansprekender en samenhangender te vertellen.

Daar heb ik hen bij mogen helpen. En dat was niet alleen vanwege het lekkers bij de koffie een hele toffe opdracht! Het vakmanschap en de passie spat eraf bij Patrick en Ireen. Maar ze zijn ook eigenwijs genoeg om dat soort termen – die veel gebruikt worden in de bakkerswereld – te willen vermijden. Het moet onderscheidender kunnen en diepgaander, daar waren we het over eens!

De merkessentie wist ik te als volgt te omschrijven:

Grensverleggend volharden we in zelf bedenken en bakken. Altijd attent met een opmerkzaam oog voor nieuwe ontwikkelingen en een luisterend voor onze klanten. Zodat zij – en daardoor wij – een moment van verrukking beleven bij een hap uit ons brood en banket.

Die essentie is vervolgens vertaald naar een samenvattend merkverhaal én een uitgebreide corporate story. Beiden gestoeld op de pay off ‘voor elkaar’. Want Pijpers Brood en Banket koop je voor elkaar, heeft het voor elkaar en bokst het al 85 jaar voor elkaar in soms uitdagende tijden. Het samenvattende merkverhaal klinkt als volgt

Een brood- of banketmoment. Dat kan bijzonder gewoon lijken tijdens het ontbijt, de lunch of bij de koffie. En buitengewoon bijzonder als er iets te vieren of te verwerken is. Wát het moment ook is, wij willen dat dan even alles klopt. Wat u ziet, wat u proeft én hoe u dat moment beleeft met anderen. Dus maak het beste van dat moment, maak het verrukkelijk. Mét Pijpers, vóór elkaar.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *